Over college4you

"Once you stop learning, you start dying" - Albert Einstein

Heb jij ook zo'n fantastisch rotleven?

Hoe leuk je vriendinnen ook zijn, hoe lief je familie is, hoe perfect je relatie, hoe goed opgevoed je eventuele kinderen ook zijn en hoe succesvol je ook bent in je werk…., je loopt altijd tegen dingen aan in je leven.
Dingen die je van slag maken. Oude patronen en nieuwe situaties. Waar je af en toe prima om kan lachen, maar waar je soms ook opnieuw mee moet leren omgaan. 

Je eigen rol vinden, jezelf van een afstandje kunnen bekijken, accepteren, herpakken, in actie komen. Oftewel steeds opnieuw kiezen voor nieuwe doelen; voor jezelf(!), is een vaardigheid en kracht die super belangrijk is. 

Ongeacht hoe oud je bent.


Vroeger dacht ik als ik veertig ben, ben ik wel af, maar niets is minder waar.
Als twintiger ben je zoekend naar een carrière, relatie, zelfstandigheid, zelfverzekerdheid.
Als dertiger ben je bezig met belangrijke keuzes als samenwonen, kinderen krijgen (of niet) en met het combineren van werk en privé.
Als veertiger heb je te maken met brutale pubers, te veel wijn drinken, botox of niet en een midlife crisis. 

Als vijftiger gaat het om kinderen die het huis uitgaan (wat ga je in vredesnaam doen met je tijd? en je relatie?), de overgang en zorg voor ouders. 

En ben je ouder dan krijg je te maken met ouderdomskwalen, rouwen en opnieuw beginnen. 
Bovendien wil iedereen wel gezonder eten, beter slapen en meer bewegen....


Hoe oud je ook bent, de kernvraag is dus altijd: hoe maak je het beste van je leven op dit moment?
En….. kun je ook een beetje om jezelf lachen?
Want jezelf te serieus nemen, is op geen enkele leeftijd aantrekkelijk.


Bij College4you stellen we ons deze kernvragen ook. En dat niet alleen: wij houden er bovendien van om in 'het gedoe' te duiken. Om ons te verdiepen in een onderwerp, experts te zoeken, boeken te lezen, mensen uit de praktijk te interviewen, om met goede oplossingen te komen. Oplossingen die werken. Voor onszelf en anderen.


We zijn college4you dus vooral gestart omdat we het leven leuk vinden. En interessant. En herkenbaar. En lastig. En omdat we blijven leren belangrijk vinden. We hebben bovendien ontdekt dat we allemaal best een beetje hulp kunnen gebruiken op z’n tijd. 


Er zit geen rode lijn in de verhalen die we schrijven en de cursussen die we ontwikkelen, behalve dan dat ze onszelf en onze omgeving aanspreken en gewoon leuk, herkenbaar en waardevol zijn!


Nieuwe inzichten krijgen, vaardigheden ontwikkelen en ’out-of-the-box’ dingen doen geven nu eenmaal een enorme boost in inspiratie en actie. Dát willen wij ervaren én delen met de wereld; met jou. 

Omdat je altijd goed genoeg bent, en nooit te oud om te leren. 

Naomi en Mieke zijn begonnen met College4you

Naomi (30)

Ik was een vrij verlegen kind, stond niet graag in de spotlights en vond het altijd interessant om de mensen om mij heen te observeren. Ik kan me herinneren dat ik me zeer regelmatig afvroeg waar bepaald gedrag vandaan kwam bij iemand, of waarom iemand zich gedroeg zoals hij of zij deed. Ik was nieuwsgierig in de mens en in het leven.... Van jongs af aan heb ik dus....

Mieke (49)

Ik geloof dat je ‘vuur’ in jezelf moet voelen om een boodschap op een inspirerende manier aan anderen over te brengen. Het afgelopen jaar heb ik een zoektocht  naar ‘vuur’ (inspiratie, een nieuwe flow, passie), gedaan. Ik heb van alles geprobeerd om de inspiratie weer te voelen stromen. Van beachvolleybal en surfen tot meer borrelen en een nieuw bedrijf beginnen. Uiteindelijk heb ik het hier gevonden........ 

Onze meest recente cursussen 

Meer energie

Korte omschrijving van je product of dienst.

5 kg afvallen in 6 weken

Korte omschrijving van je product of dienst.

Stoppen met emotie eten

Korte omschrijving van je product of dienst.

arrow_drop_up arrow_drop_down