Over Naomi, blijven leren, proberen én de bamboeboom
31 mei 2021 
in Naomi

Over Naomi, blijven leren, proberen én de bamboeboom

Over Naomi

Ik was een vrij verlegen kind, ik stond niet graag in de spotlights. Ik vond het interessant om de mensen om mij heen te observeren.
Ik kan me herinneren dat ik me zeer regelmatig afvroeg waarom iemand zich gedroeg zoals hij of zij deed. Ik was nieuwsgierig in de mens en in het leven.

Van jongs af aan heb ik bovendien een innerlijke drive om mezelf te ontwikkelen, te groeien en te leren.  Mijn gehele middelbare schooltijd wist ik niet goed wat ik wilde. Ik vond veel dingen leuk, had verschillende interesses maar niet echt één specifieke passie.
Ik twijfelde veel.

Na 6VWO besloot ik Gedrag & Samenleving te gaan studeren (later: Algemene Sociale Wetenschappen) aan de Universiteit van Amsterdam. De opleiding ging over alle sociale studies: psychologie, pedagogiek, antropologie, sociologie, politicologie. Hier kon ik nog alle kanten mee op.
Al snel merkte ik dat ik niet helemaal op mijn plek zat en ik besloot in 2013 over te stappen naar Pedagogische Wetenschappen. Ik vond opvoeding interessant en kinderen leuk, maar al gauw merkte ik dat ook hier niet mijn passie lag.

Online kon ik mijn creativiteit kwijt

Ik wilde liever creatief bezig zijn: koken, fotograferen, schrijven. In de online wereld kon ik veel van mijn creativiteit uiten. In 2013 zette ik mijn eigen fotografie bedrijf op en maakte ik mijn eerste website. Al snel merkte ik hoe tof ik het vond. Ik volgde online cursus na cursus, bleef leren, groeien en ontdekte nieuwe mogelijkheden.
Een jaar later ontstond er naast fotografie, een nieuwe grote passie voor voeding, waardoor ik besloot me in te schrijven voor de opleiding Voeding & Diëtetiek. In dat jaar begon ik samen met een vriendin ook een blog en bouwde mijn tweede website.

Inmiddels 6 jaar verder ben ik nog steeds actief met onze blog Eat Live Travel, een blog over gezonde voeding, bewust leven en reizen.
Door deze blog ontdekte ik hoe leuk ik schrijven vond en al snel ontstond ook steeds meer interesse in online marketing.

In 2018 studeerde ik af aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, maar ik wilde absoluut geen diëtist worden, te saai en een standaard 9 tot 5 baan was sowieso niet aan mij besteed. Mijn afstudeerscriptie deed ik bij Skinnyminds (een bedrijf gespecialiseerd in gedragsverandering, in de psychologie achter eten) en zo leerden Mieke en ik elkaar kennen. Tijdens mijn afstudeeropdracht kreeg ik een baan aangeboden door Mieke.

En nee niet, zoals je zou verwachten na mijn opleiding, als voedingsdeskundige, maar als online marketeer en content creator. Ik had weinig ervaring maar wel een enorme innerlijke drive om mezelf hierin te ontwikkelen.
Van analyseren, uitzoeken, puzzelen en experimenteren gaat mijn hart echt sneller kloppen. Het telkens weer iets nieuws leren maakt me blij en gelukkig. En zo ben ik mezelf in die jaren blijven ontwikkelen binnen de functie bij Skinnyminds en daar ben ik Mieke nog steeds heel dankbaar voor.

Blijven leren en ontdekken op reis

Tijdens mijn baan bij Skinnyminds en het laatste jaar van mijn studie had ik een droom om als Digital Nomad de wereld over te reizen. Werken terwijl ik reis en reizen terwijl ik werk. Het leek me het complete gevoel van vrijheid: vrij om te kunnen doen wat ik wil, waar ik dat wil en met wie ik dat wil. En daarom begon ik 2 jaar geleden mijn bedrijf Digital Naomi, waarmee ik andere ondernemers (waaronder nog steeds Skinnyminds) hielp naar meer zichtbaarheid.

Ik vind het heel inspirerend om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van iemands bedrijf. Iemands missie en passie in de wereld brengen en samen grote stappen zetten naar meer impact. Zodat de wereld een beetje mooier wordt.

Mijn droom kwam uit en ik reisde voor 5 maanden door Zuid-Amerika. Enorm veel geleerd en mezelf nog meer ontwikkeld, met vallen en opstaan. Tijdens het reizen las ik zelfhulpboek na zelfhulpboek, luisterde ik podcast na podcast.
Mezelf blijven uitdagen, groeien en ontwikkelen bleef en blijft een rode draad in mijn leven.

De Chinese bamboeboom

Tijdens mijn reis las ik het verhaal van de Chinese Bamboeboom. Liggend in mijn hangmat op het prachtige eiland Florianopolis in Brazilië ontdekte dat de Chinese Bamboeboom één van de meest wonderbaarlijke planten ter wereld is.
De boom kan alleen groeien in een vruchtbare grond, met dagelijks genoeg water en zonlicht. Wanneer je de boom dagelijks verzorgt vertoont de boom na 1 jaar nog geen zichtbare tekenen van leven. Het tweede jaar ook nog niet en het derde jaar ook nog niet. Pas na 5 jaar groeit de boom 25 meter in slechts 6 weken tijd.

Het is een bizar idee dat de boom ‘ineens' na 5 jaar de lucht in schiet als een raket. Als de verzorger van de boom op een bepaald moment in die 5 jaar gestopt was om het kleine plantje water en mest te geven dan was hij doodgegaan. Dus wat gebeurde er al die jaren? Onder de grond groeide een enorm netwerk van wortels dat het mogelijk maakte dat de bamboe zo snel kon groeien. In de vruchtbare grond, heeft de boom het fundament met sterke wortels ‘gebouwd'.

Wat ik leerde van deze bamboe boom?
Groei vereist geduld, volhouding en vertrouwen. Elke stap zorgt voor een effect. Je ziet de verandering niet meteen maar de groei is bezig. Het gaat om consistentie, blijven geloven en actie ondernemen. Elke dag doe je iets om dichterbij je doelen en dromen te komen. We moeten zaadjes planten om te kunnen groeien. We moeten deze zaadjes verzorgen en onderhouden om tot uiting te kunnen komen.
Wanneer iets niet gelijk de eerste dag lukt, moeten we doorgaan. Beginnen met kleine stapjes, evalueren, een tegenslag of een dip omarmen, maar blijf jezelf dagelijks motiveren en stel doelen!

Daarom College4you

En dat is waar ik heilig in geloof en waarom ik samen met Mieke College4you ben begonnen. Een online academy waar je nieuwe kennis kunt opdoen, nieuwe vaardigheden kunt leren en jezelf kunt blijven uitdagen en ontwikkelen.
Ik weet dat blijven leren je leven een stuk leuker maakt.

Het leven is nu eenmaal een proces; je bent nooit af. Iets nieuws leren, maakt je dag goed. Het gevoel dat je groeit als mens, draagt bij aan je levensgeluk. Het helpt het geloof in jezelf te vergroten. Jezelf blijven ontwikkelen draagt bij aan een gevoel van zelf- effectiviteit en zingeving.

Ik hoop dat jij, net als ik, heel veel plezier hebt in het leren, ontdekken en opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Want dat maakt jou leven ook een stukje leuker!

Liefs, Naomi

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cursussen voor jou

Meer energie in 6 stappen

Wel of geen energie hebben maakt het verschil tussen doen en krijgen wat je wilt in het leven, of niet.
Met deze cursus geef jij jezelf een enorme boost zodat je weer gaat bruisen van de energie!

-5 kilo in 6 weken

Stop met diëten, start met genieten én afvallen! Ontdek de basis voor blijvende (eet)gedragsverandering in deze cursus van 6 weken. Niet je eetpatroon; jij verandert.

Voor altijd!

Stoppen met emotie eten

Wat zit er achter jouw eetdrang: maaghonger of hoofdhonger? Als honger niet je feitelijke probleem is, is eten nooit de oplossing. Ontdek hoe jij die onweerstaanbare eetdrang weerstaat.
arrow_drop_up arrow_drop_down