Mijn zoektocht en inzichten over energie
10 juni 2021 

Mijn zoektocht en inzichten over energie

Ik kan altijd enorm jaloers worden op mensen die van nature altijd veel energie hebben. Mensen die maar door kunnen blijven gaan, waar geen rem op lijkt te zitten en die iedere ochtend vol energie hun bed uit springen, ook als ze die nacht niet zo goed geslapen hebben.
Ik heb dit niet van nature. Vanaf kinds af aan heb ik bijvoorbeeld al ontzettend veel slaap nodig. Ik was zo'n kind dat uit mezelf vroeg wanneer ik naar bed mocht gaan en smeekte mijn ouders of ik alsjeblieft na sesamstraat om 18:30 mocht gaan slapen. Ik keek altijd uit naar slapen, in tegenstelling tot mijn jongere zusje, die nooit moe was en maar door kon gaan. Soms was ik daar jaloers op.

Ik wist amper hoe ik uit mijn bed moest komen

Ook in mijn puberteit merkte ik dat ik meer op mijn gezondheid moest letten dan andere leeftijdsgenootjes. Gingen we een avondje stappen en haalde ik een nachtje door, dan resulteerde dat mij direct in 2 koortslippen of ziek zijn. Soms vond ik het oneerlijk en frustreerde het me. Waarom kon een ander dit wel en waarom moest ik altijd een week bijkomen na een feestje of festival.

Toen ik op mijn 21e de ziekte van Pfeiffer kreeg was mijn energieniveau voor wekenlang helemaal weg. Ik wist amper hoe ik mijn bed uit moest komen. Ik wilde niets liever herstellen, me weer fit en energiek voelen en zo begon mijn zoektocht en speurtocht naar meer energie. Ik ontdekte toen de kracht van voeding en wat voor invloed dit heeft op je energieniveau. Ik probeerde allerlei superfoods uit, veranderde mijn eetpatroon drastisch en schreef me in voor de opleiding Voeding & Dietetiek. Daar leerde ik de basis over gezonde voeding voor je lichaam een geest.

Mijn zoektocht naar meer energie

Tijdens deze opleiding merkte ik wat gezonde voeding voor invloed had op mijn energieniveau. Al had ik in die periode nog wel het gevoel dat ik me nog een stuk energieker kon voelen. Het onderwerp bleef me in ieder geval fascineren en mijn zoektocht naar meer energie bleef er zijn. Ik ontdekte dat je energieniveau invloed heeft op veel meer aspecten van je leven, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal. Je kunt nog zo gezond leven en eten maar als je constant stress hebt of niet gelukkig bent in hetgeen wat je doet, dan voel je je niet energiek en vitaal.

Een half jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan. Ik at in die periode heel gezond, ik sliep veel, maar energie had ik amper. Ik voelde me gestresst en niet gelukkig in de baan waar ik zat. Ik ontdekte dat stress één van de allergrootste boosdoeners is als het gaat om energieniveau. Daar ben ik me nu enorm bewust van. Ik heb geleerd om vaker nee te zeggen, mijn grenzen aan te geven en bewust tijd voor mezelf in te plannen.

Ik gun jou dit ook

De afgelopen jaren heb ik enorm verdiept in hoe energie werkt, wat je beter wel kunt doen en wat beter niet en hoe je vol levenslust en vitaliteit je leven kunt leiden. Ik wil mijn inzichten graag met jullie delen. En ja, ook ik ervaar nog steeds weleens dagen met minder energie, maar dan ga ik op zoek naar de oorzaak en heb ik de juiste tools om hier iets aan te veranderen. Ik gun jou dit ook. Volop energie betekent dat je het stuur van je leven in eigen handen neemt en je leven vormgeeft zoals jij dat wilt. Een leven vol vitaliteit, geluk en levenslust! Verlang jij hier ook naar?

E-book: 7 tips voor meer energie

Al mijn inzichten heb ik samengevat in een E-book.

In dit E-book deel ik tips voor meer energie waar je direct mee aan de slag kunt.

  • Voel je fitter, blijer, en gezonder
  • Meer rust, levensvreugde en geluk

Klik hier om het E-book te downloaden.

Liefs,

Naomi

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cursussen voor jou

Meer energie in 6 stappen

Wel of geen energie hebben maakt het verschil tussen doen en krijgen wat je wilt in het leven, of niet.
Met deze cursus geef jij jezelf een enorme boost zodat je weer gaat bruisen van de energie!

-5 kilo in 6 weken

Stop met diëten, start met genieten én afvallen! Ontdek de basis voor blijvende (eet)gedragsverandering in deze cursus van 6 weken. Niet je eetpatroon; jij verandert.

Voor altijd!

Stoppen met emotie eten

Wat zit er achter jouw eetdrang: maaghonger of hoofdhonger? Als honger niet je feitelijke probleem is, is eten nooit de oplossing. Ontdek hoe jij die onweerstaanbare eetdrang weerstaat.
arrow_drop_up arrow_drop_down